domingo, 12 de febrero de 2012

SÈPIA amb PATATES

La sèpia és un mol·lusc molt utilitzat a la gastronomia. És molt popular a la dieta mediterrània i a la cuina asiàtica.
Aquesta recepta de Sèpia amb patates és fàcil de fer, i té un cost econòmic relativament baix, cosa que fa d'aquest plat un d'aquells que es poden fer molt sovint.


Recepta de Núria Barrera
Temps total de preparació: 45 minuts
Dificultat: Normal

INGREDIENTS per 4 PERSONES
4 sèpies
500 g de patates
250 g de tomàquets madurs (per 4 sèpies)
2 cebes a trossets petits (per 4 sèpies)
1 tassa d'oli
Sal 

PREPARACIÓ
1. Dins una cassola, es posa tot junt en fred. L’oli, la sèpia trossejada, la tomàtiga i la ceba.
2. Es tapa, i els primers 5 minuts es posa a foc fort, i després a foc molt fluix de 30 a 45 minuts més.
3. Durant la cocció, passats els primers 20 minuts es tiren les patates pelades i tallades a quadrats amb una mica de sal.
4. S’ha d'anar remenant i mirant que no s’enganxi. Si fa falta, se li posa una mica d'aigua perquè no s’enganxi, però normalment no fa falta perquè la sèpia deixa anar aigua.
5. Quan les patates estiguin toves el plat estarà llest.