jueves, 28 de febrero de 2013

POLLASTRE amb SALSA AGREDOLÇA

Aquesta és una de les receptes de cuina xinesa més típiques i conegudes.
Encara que habitualment aquesta recepta es fa amb carn de porc, nosaltres l'hem feta amb carn de pollastre perquè la seva carn es menys greixosa i més suau.
Per fer aquesta recepta de Pollastre amb salsa agredolça haureu de arrebossar amb pasta "Orly", així tendreu una saborosa textura cruixent pel pollastre. Per refrescar la memòria de com es fa, podeu mirar la recepta que esta a aquest mateix bloc.

Recepta de "www.directoalpaladar.com"
Temps total de preparació.
Dificultat. Difícil

INGREDIENTS per 4 PERSONES
salsa agredolça
500 grams de pollastre
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 ceba grossa
oli d'oliva
sal / pebre bo
fruita acida (pinya, taronja, llimona)

INGREDIENTS per la PASTA "ORLY"
100 grams "Maizena"
100 grams farina normal
125 grams cervesa (de tipus Ale)
125 grams aigua amb gas (soda)
sal

PREPARACIÓ
1. Començarem preparant el pollastre. Netejam,  desossem i tallem el pollastre en daus. El salpebrem i el reservem.
2. Ara, netejam i tallem a daus els pebrots i la ceba. Aquest dos ingredients els posem a fregir a foc fluix amb una mica d'oli d'oliva.
3. Alhora que es va fregint la ceba i el pebrot, nosaltres anem preparant la pasta "Orly" per arrebossar (mirar la recepte)
4. Per arrebossar el pollastre, posem oli ben net a una paella, una quantitat d'oli abundant perquè el pollastre suri dins l'oli. Quan l'oli estigui ben calent anem tirant els trossos de pollastre de un en un, per evitar que al fregir-se s'enganxin entre ells.
5. Quan el pollastre esta daurat, el treim, i deixam anar l'oli sobrant amb paper de cuina absorbent.
6. Tornem a la paella on tenim la ceba i el pebrot fregint-se a foc fluix, i li tirem la salsa agredolça (casolana o comprada), ho hem de deixar coure deu minuts més, a foc fluix, perquè la verdura agafi el gust.
7. Al final de la cocció, afegim la pinya, unes tres o quatre rodanxes fetes daus.
8. Quan hagin afegit la pinya, també hi afegim els trossos de pollastre i ho deixam coure una mica més, però anant en conte de conservar el cruixent del pollastre.
9. Millor servir-ho en calent. L'acompanyament més adient per aquest plat és un bol de arrós blanc.

Els ingredients

PAS 5. Quan el pollastre esta daurat, el treim, i 
deixam anar l'oli sobrant amb paper de cuina absorbent.

POLLASTRE amb SALSA AGREDOLÇA