Les Coques formen part de la nostre gastronomia. És només una manera de preparar un menjar que té molta tradició arreu del Mediterrani.
La Coca de ceba i sobrassada és una coca salada, bona de fer i que es pot menjar a qualsevol hora.
Per cuinar aquesta coca hem fet servir una farina de garronçona de "Es moli de Sant Antoni" de cultiu ecològic. La podeu trobar els dissabtes dematí al mercat ecològic de sa plaça dels patins de Palma de Mallorca.
Per cuinar aquesta coca hem fet servir una farina de garronçona de "Es moli de Sant Antoni" de cultiu ecològic. La podeu trobar els dissabtes dematí al mercat ecològic de sa plaça dels patins de Palma de Mallorca.
Recepta de "www.bojosperlacuina.com"
Temps total de preparació. 45 minuts
Dificultat. Fàcil
Temps total de preparació. 45 minuts
Dificultat. Fàcil
INGREDIENTS
100 grams d'oli d'oliva
130 grams de cervesa
350 grams de farina integral (aproximadament)
5 cebes grosses
sal / pebre bo
sobrassada
PREPARACIÓ
1. Primer, encendre el forn a 230ºC perquè s'escalfi.
2. A continuació, pelar les cebes i tallar-les a la juliana.
3. Les cebes, un cop tallades, es posen dins una paella sense res més i es couen a foc baix i tapades, fins que s'hagin reblanit (entre vint i trenta minuts)
4. Quan la ceba sigui cuita, es treu, s'aboca dins un plat perquè es refredi, i es trempa amb sal, pebre bo i oli. Es reserva, per més tard.
5. Per un altre banda, dins un bol, es mescla l'oli amb la cervesa i la farina. La farina s'incorpora poc a poc, fins que la massa es faci manejable, i controlant si n'hem d'afegir una mica més. La quantitat de farina es calcula sempre depenen del tipus de farina utilitzada, perquè algunes farines integrals absorbeixen millor el líquid que unes altres.
6. Ara, seguim el procediment habitual per les coques. Es col·loca un paper de cuina damunt una llauna per enforna i s'unta amb una mica de mantega o oli.
7. Estiram la massa amb un aprimador, fins que quedi de mig dit de gruix. Li donem la forma de la llauna i amb els retalls feim un petit regruix als voltants. La col·loquem dins la llauna.
8. Ja domés queda escampar la ceba per tota la superfície de la massa i distribuir unes bolletes de sobrassada per damunt, segons el gust de cada un.
9. Quan enfornem la coca, mantenim durant deu minuts la temperatura a 230ºC, després la baixem a 200ºC durant vint minuts més.
En total són trenta minuts, vigilant a partir dels vint minuts que no es cremi perquè cada forn és diferent.
3. Les cebes, un cop tallades, es posen dins una paella sense res més i es couen a foc baix i tapades, fins que s'hagin reblanit (entre vint i trenta minuts)
4. Quan la ceba sigui cuita, es treu, s'aboca dins un plat perquè es refredi, i es trempa amb sal, pebre bo i oli. Es reserva, per més tard.
5. Per un altre banda, dins un bol, es mescla l'oli amb la cervesa i la farina. La farina s'incorpora poc a poc, fins que la massa es faci manejable, i controlant si n'hem d'afegir una mica més. La quantitat de farina es calcula sempre depenen del tipus de farina utilitzada, perquè algunes farines integrals absorbeixen millor el líquid que unes altres.
6. Ara, seguim el procediment habitual per les coques. Es col·loca un paper de cuina damunt una llauna per enforna i s'unta amb una mica de mantega o oli.
7. Estiram la massa amb un aprimador, fins que quedi de mig dit de gruix. Li donem la forma de la llauna i amb els retalls feim un petit regruix als voltants. La col·loquem dins la llauna.
8. Ja domés queda escampar la ceba per tota la superfície de la massa i distribuir unes bolletes de sobrassada per damunt, segons el gust de cada un.
9. Quan enfornem la coca, mantenim durant deu minuts la temperatura a 230ºC, després la baixem a 200ºC durant vint minuts més.
En total són trenta minuts, vigilant a partir dels vint minuts que no es cremi perquè cada forn és diferent.
La farina integral de cultiu ecològic