Temps total de preparació. 60 minuts
Dificultat. Fàcil
INGREDIENTS
1 llauna de pinya en almívar
4 ous (pesats sencers)
el mateix pes dels ous en mantega
el mateix pes dels ous en sucre blanc
el mateix pes dels ous en farina
una cullerada petita de llevat químic
un pessic de sal
PREPARACIÓ
1. Primer obrim la llauna de pinya i separem tot el suc que reservem dins un bol. La pinya ben escorreguda també es reserva per separat.
2. Després, dins un bol batem la mantega i el sucre fins que quedin ben mesclats.
3. Dins el mateix bol i afegim els ous d'un en un fins que quedin integrats a la mescla.
4. A part, preparem la farina amb un pessic de sal i el llevat, i la barrejam amb una forquilla.
5. Ara, dins el bol principal, amb una espàtula es mesclen les dues masses.
6. Preparem un motlle redó untat de mantega per facilitar el desemmotllat, on col·loquem les rodanxes de pinya de manera que cobreixin tots els fons.
7. Al motlle hi vessam tota la massa, i la repartim amb una cullera perquè quedi sense buits.
8. Amb el forn preescalfat a 180 ºc, fornejam de 35 a 45 minuts. Quan comprovem que el bescuit ha quedat cuit, el desenfornem.
9. Amb el bescuit encara dins el motlle, foradem la massa amb un escuradents llarg i vessam l'almívar que havíem reservat. No cal posar-hi tot el suc, depèn de quan se'n beu.
10. S'ha de desemmotllar tenint cura que no es mogui la pinya. Ara ja quedarà llest per servir. Dins la gelera aguanta cinc dies si es conserva tapat perquè no es ressequi.