Potser la clau de l'èxit de la recepta és tenir dues bones ensaïmades.
Temps total de preparació. 75 minuts
Dificultat. Fàcil
INGREDIENTS
4 ous
2 ensaïmades petites desfetes
1 litre de llet
150 grams de sucre blanc
la pell d'una llimona
PREPARACIÓ
1. Primer deixam escalfant el forn a 200 ºc.
2. Després, desfer les ensaïmades amb trossos petits, dins un bol amb mig litre de llet i reservar.
3. Bullir l'altre mig litre de llet amb la pell de llimona, quan la llet comenci a bullir es treu del foc, es retira la pell de llimona i es reserva la llet.
4. A continuació, batre els ous sencers amb el sucre i mesclar-ho amb la llet bullida.
5. Quan estigui mesclada la llet bullida, el sucre i els ous, s'afegeix la llet amb l'ensaïmada que hem reservat, remenant a poc a poc, de tal manera que l'ensaïmada quedi només mig desfeta.
6. Farem servir un motlle rectangular untat de mantega i amb una capa fina de sucre cremat al fons. Al motlle hi vessarem la mescla, a poc a poc, de tal manera que l'ensaïmada quedi abaix de tot pel seu propi pes.
7. S'enforna al bany maria (el motlle amb el púding ha d'anar dins una olla més grossa amb aigua), a 180 ºc, durant 60 minuts.
8. Desemmotllar en fred. Es conserva gairebé una setmana dins la gelera.