sábado, 9 de septiembre de 2023

COCA de PEBRES TORRATS amb ESCLATA-SANGS

Als forns de Mallorca hi trobareu tres coques fonamentals: la de trempó, la de pebres torrats i la de verdura.
Aquesta és la recepta de una d'elles, la de coca de pebres torrats amb esclata-sangs del llibre "Rebosteria tradicional de Mallorca", que intenta recupera receptes dolces de l'oblit.

FOTO del BLOG "BOJOS PER LA CUINA"

Recepta de Tomeu Arbona de "Rebosteria tradicional de Mallorca".
Temps total de preparació. 45 minuts.
Dificultat. Fàcil.

INGREDIENTS per la MASSA
1 ou
1 tasseta d'oli
1 tasseta d'aigua
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de llevat ràpid
la farina que agafi la massa

INGREDIENTS per COBRIR-LA
4 pebres torrats
1 albergínia torrada
6 alls torrats
2 tomàtigues de ramellet torrades
250 gr. d'esclata-sangs o picornells
oli d'oliva verge
sal
mel crua (opcional)

PREPARACIÓ
1- Prepareu la massa mesclant tots els ingredients, afegiu-hi farina i amasseu-la amb la mà fins aconseguir una pasta elàstica i que no s'aferri als dits.
2- Després esteneu la massa sobre una llauna o motlle que prèviament haureu untat amb oli d'oliva verge, fent una vorera un poquet gruixada. Perquè la coca quedi cruixent la base ha de ser ben prima i cal foradar-la amb una forquilla perquè no es bufi.
3- Torreu al forn les verdures. Un cop refredades, peleu-les i reserveu-les en un escorredor perquè degoti el líquid sobrant.
4- Col.loqueu damunt la massa les tires d'albergínia. després les de pebre, les tomàtigues desfetes i els alls torrats pelats i desfets amb els dits.
5- Per últim, col.loqueu els esclata-sangs a trossets, saleu i regueu-ho amb oli d'oliva verge.
6- Coeu la coca en el forn escalfat a 165ºC durant uns 40 minuts.
7- Serviu-la tèbia i, opcionalment, regueu-la amb mel crua.