lunes, 19 de diciembre de 2022

CONILL amb CEBA

El conill amb ceba és un dels plats més coneguts i cuinats de la nostra gastronomia. És un plat bo de fer i amb pocs ingredients; això sí, sigueu generosos amb la ceba i no l'escatimeu, ni vós passeu amb la cocció.



Recepta de Magdalena Vives de Sant Llorenç.
Temps total de preparació. 45 minuts.
Dificultat. Fàcil.

INGREDIENTS per 4 persones
1 conill tallat a trossos mitjanes
5 cebes blanques grosses
1 cabeça d'alls
2 fulles de llorer
Mig tassó de vi blanc sec
1 tomàtiga de ramellet
Sal / Pebre bo
Oli d'oliva verge

PREPARACIÓ
01. Per començar, pelem i tallem les cebes a la juliana directament dins una cassola.
02. A continuació, afegim la cabeça d'alls pelada sencera i la tomàtiga amb un petit tall perquè deixi anar el suc.
03. Es posa al foc la cassola a foc molt fluix per matar la ceba. Salem i anem remenant perquè no s'aferri. Quan la ceba agafi un coloret daurat estarà llesta. Es reserva.
04. Seguidament, saleu les tallades de carn i les aboqueu dins una paella diferent, amb un dit d'oli calent. Sofregim a foc alegre fins que el conill es dauri. Quan el conill estigui sofrit el col·loquem a la primera cassola on hi ha la ceba.
05. Posem al foc la cassola on hi ha la ceba i el conill, amb la meitat de l'oli on hem fregit el conill. També hi aboquen mig tassó de vi blanc i mig tassó d'aigua.
06. Salpebreu i afegim el llorer. Si voleu podeu aixafar una mica els alls. Feis coure el conjunt fins que la ceba estigui ben confitada i la carn sigui tendre al tacte, amb el foc sempre al mínim i remenant tota l'estona.
07. Necessitarà més d'una hora de cocció, i convé no perdré de vista la cassola, sobretot al final. Cal remenar sovint amb una cullera de fusta  perquè no s'aferri el fons de la cassola.
08. Per acompanyar es fregeixen unes patates a cuadrets i se serveixen amb un plat a part.