lunes, 18 de septiembre de 2023

COCA de TARONJA

Aquesta recepta de coca de taronja és una recepta fàcil de preparar, ideal per mullar en el cafè amb llet del matí, també es pot cobrir amb una capa de xocolata desfeta que combinarà molt bé amb el gust de la taronja.


Recepta de Miquela Vidal.
Temps total de preparació. 30 minuts.
Dificultat. Fàcil.

INGREDIENTS per la MASSA
4 ous
200 ml d'oli de gira-sol
250 grams de farina de força
300 grams de sucre moreno
1 taronja grossa
1 sobre de llevat ràpid (Royal o Canario)

PREPARACIÓ
01. Untau un motlle amb mantega i empolvorau-lo amb farina. Guardau-lo dins sa gelera.
02. Ratllau sa taronja i reserveu la ratlladura. Després pelau sa taronja i eliminau les parts blanques i els pinyols. Triturau tota al taronja i la reserveu.
03. Enceneu el forn a 200 graus.
04. Bateu els vermells dels ous amb els 300 grams de sucre amb la batedora. Afegiu la taronja triturada, la ratlladura i 200 ml d'oli.
05. Mesclau a part, 250 grams de farina amb el llevat ràpid i incorporar-los a la mescla a través d'un colador fi.
06. Bateu els blancs d'ou fins que agafin consistència.
07. Afegiu-los a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix, que permetin l'entrada de l'aire.
08. Quan vegeu que la pasta és homogènia, abocau-la dins un motlle.
09. Enfornau el pastís a 180 graus i coeu-lo durant 40-45 minuts.