lunes, 2 de octubre de 2023

CUA de BOU a la CORDOVESA

La recepta de Cua de bou a la cordovesa és una recepta tradicional de Còrdova que s'ha estès a tota Andalusia. Es tracta d'un estofat o guisat de carn i verdures molt senzill de cuinar. L'únic és que necessita el seu temps, almenys dos o tres hores perquè la carn quedi molt tendra i melosa.


Recepta de Xavier Barrera Bassó.
Temps total de preparació. 180 minuts.
Dificultat. Fàcil.

INGREDIENTS per 4 persones
1 Cua de bou
Farina per enfarinar
1 ceba
2 porros
1 cap d'all
3 pastanagues
2 pebrots verds
1 raig de Cognac
1 pastilla de xocolata negre de 20 g
Mig litre de vi negre
1 llauna de cervesa
Sal / Pebre negre
Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ
01. A la carnisseria demanen que netegin i tallin la cua a trossos. 
02. Primer preparem la carn. Salpebrem i enfarinem els trossos i els daurem en una cassola amb oli d'oliva, els traiem i reservem.
03. Segon, saltem les verdures per a la salsa. A la mateixa cassola i amb el mateix oli, sofregim la ceba, la pastanaga, el porro i el pebrot tallats a trossets. També afegim el cap d'alls sencer.
04. Al cap de 10 minuts es tira un raig de Cognac.
05. Quan comenci a daurar-se la verdura, es tornen a posar a la cassola els trossos de cua de bou amb un quart de litre d'aigua i mig litre de vi negre.
06. Quan comenci a bullir, baixem el foc i tapem.
07. Ara deixem cuinar de 2 a 3 hores, girant les cues de bou cada 30 minuts. Si la cocció es queda sense líquid, s'afegeix més aigua (o una llauna de cervesa).
08. La carn estarà feta quan es separa la carn de l'os, llavors tirem una pastilla de xocolata i la deixem desfer 5 minuts.
09. Per la guarnició es poden servir unes patates fregides tallades a cubs.