viernes, 2 de marzo de 2012

PASTÍS DE PASTANAGA

La pastanaga s'ha utilitzat en pastissos dolços des de la Edat Mitjana, època en que el sucre era escàs i car, mentre que la pastanaga que conté més sucre que qualsevol altra verdura, era molt més fàcil de trobar.
La popularitat del Pastís de Pastanaga va ressorgir probablement al Regne Unit gracies al racionament durant la Segona Guerra Mundial.

Recepta de Núria Barrera
Temps total de preparació. 60 minuts
Dificultat. Normal

INGREDIENTS pel PASTÍS
150 grams de farina fluixa (paquet vermell)
170 grams de sucre moreno
4 pastanagues
10 gr. de nous
1 tassa d'oli de gira-sol (bo)
1 sobre de llevat
4 blanc d'ou pujat
2 vermells d'ou

INGREDIENTS per FER la COBERTURA
100 grams de formatge "Philadelfia"
80 grams de mantega
1 cullerada sucre glacé

PREPARACIÓ
1. S’encén el forn a 200º, abans de començar a fer el pastís.
2. Es trituren les pastanagues pelades i les nous, i es guarden.
3. Es pugen les clares d'ou, i es guarden.
4. Dins un bol es barreja: primer la farina amb el llevat, el sucre, els vermells d'ou i l’oli.
5. Després, s’afegeixen les pastanagues i nous triturades.
6. Al final, es barregen les clares d'ou a punt de neu poc a poc perquè no baixi la barreja.
7. Dins un motllo untat de mantega, es vesa la mescla.
8. S’enforna durant deu minuts a 200º i després de 25/30 minuts a 180º.
9. Per fer la cobertura, es mesclen tots el ingredients i s'escampa damunt el pastis.

PASTÍS de PASTANAGA