viernes, 2 de marzo de 2012

COCA de QUARTO

Si voleu fer una coca bona per esmorzar el dematí, podeu fer aquesta recepta de Coca de quarto, si seguiu al peu de la lletra la recepta, us sortirà deliciosa.

FOTO de recetasmallorquinas

Recepta de Catalina Martorell
Temps total de preparació: 90 minuts

Dificultat: Normal

INGREDIENTS
400 grams de farina fluixa (paquet vermell)
500 grams de sucre blanc

1 sobre de llevat Canario
250 ml de suc de taronja

1 cullerada d'oli de gira-sol
12 ous sencers


PREPARACIÓ
1. Quan comencem a preparar la coca, es posa el forn en marxa a 250º perquè estigui ben calent.
2. Se separen els vermells dels blancs dels dotze ous. Es reserven els vermells
3. Es pugen els blancs dels ous a punt de neu. Es reserven.
4. Dins un bol, es baten els vermells de l’ou i es mesclen amb el sucre.
5. Després dins el mateix bol, també es mescla el suc de taronja i la cullereta d'oli de gira-sol.
6. Quan està tot ben mesclat, es va tirant sa farina fins a fer una bona massa. Es mescla amb una pala de pastisseria estirant la massa cap a dalt perquè quedi esponjosa.
7. Després, es mescla el llevat i el blanc dels ous que hem pujat i reservat abans.
8. Quan la massa està ben mesclada es posa dins un motllo pintat d'oli o mantega.
9. P
erquè no baixi la massa, durant la cocció, és molt important no obrir el forn. 
10. Baixem el forn a 200º i enfornam el motllo durant deu minuts.
11. Passats deu minuts, tornem a baixar el forn, ara a 160º. Ho deixem una hora més.