FOTO de recetasmallorquinas |
Recepta de Catalina Martorell
Temps total de preparació: 90 minuts
Dificultat: Normal
INGREDIENTS
400 grams de farina fluixa (paquet vermell)
500 grams de sucre blanc
1 sobre de llevat Canario
250 ml de suc de taronja
1 cullerada d'oli de gira-sol
12 ous sencers
PREPARACIÓ
1. Quan comencem a preparar la coca, es posa el forn en marxa a 250º perquè estigui ben calent.
2. Se separen els vermells dels blancs dels dotze ous. Es reserven els vermells
3. Es pugen els blancs dels ous a punt de neu. Es reserven.
4. Dins un bol, es baten els vermells de l’ou i es mesclen amb el sucre.
5. Després dins el mateix bol, també es mescla el suc de taronja i la cullereta d'oli de gira-sol.
6. Quan està tot ben mesclat, es va tirant sa farina fins a fer una bona massa. Es mescla amb una pala de pastisseria estirant la massa cap a dalt perquè quedi esponjosa.
7. Després, es mescla el llevat i el blanc dels ous que hem pujat i reservat abans.
8. Quan la massa està ben mesclada es posa dins un motllo pintat d'oli o mantega.
9. Perquè no baixi la massa, durant la cocció, és molt important no obrir el forn.
10. Baixem el forn a 200º i enfornam el motllo durant deu minuts.
11. Passats deu minuts, tornem a baixar el forn, ara a 160º. Ho deixem una hora més.