lunes, 29 de octubre de 2012

GRANADA d'ALBERGÍNIES

La granada d'albergínies és una mena de pastís de verdures, que acompanyat d'una bona salsa de tomàtiga casolana és menja a temperatura ambient. Es pot conservar d'un dia per l'altre sense passa de la gelera. Un plat deliciós i molt lleuger. 


Recepta de Núria Barrera
Temps total de preparació: 60 minuts
Dificultat: Normal

INGREDIENTS
Albergínies (1 kg)
Cebes (2)
Nata líquida (1 tassa)
Ous sencers (2)
Sal
Pebre negre acabat de moldre


INGREDIENTS per la SALSA
Tomàtigues (3)
Pebre torrat (1)


PREPARACIÓ
01. S'encén el forn a 180 graus per escalfar. Es greixa un motlle alt i rectangular, fregant l'interior amb una mica de mantega o d'oli.
02. Es tallen a trossets petits les albergínies i la ceba.
03. Es fregeixen uns 15 minuts fins que està tou.
04. Es treu el sofregit, s'escorre tot l'oli, i s'aparta.
05. A una cassola a part, es baten la nata líquida i els ous, amb sal i pebre negre.
06. Es barreja el batut amb el sofrit d'albergínies i ceba.
07. Es vessa tot el preparat a dins.
08. S'enforna a 180 graus de 20 a 30 minuts.
09. Punxa amb un escuradents, quan surti sec, ja està fet.

PREPARACIÓ de la SALSA
01. S'enforna un pebre untat d'oli durant 1 hora a 180 graus.
02. Ratllem les tomàtigues, i les fregim amb una mica d'oli.
03. Quan està torrat, es pela el pebre i es talla a trossets molt petits.
04. Es barreja el pebre amb la salsa, i es vessa damunt la granada.