jueves, 1 de noviembre de 2012

BROWNIE de XOCOLATA

Un Brownie de xocolata és un pastís de xocolata petit, típic de la gastronomia del Estats Units. Pot dur trossets de anous , toffee cruixent o mantega de cacauet.
Es creu que el Brownie, fou descobert per accident per un cuiner descuidat quan va oblidar usar llevat. Avui en dia, n'existeixen moltes receptes diferents.
La presentació més comú, es servir-lo calent amb gelat de vainilla al costat o en nata muntada.
La meva recepta, és la que fa na Núria. Quan la proveu una vegada, comprovareu la seva eficàcia. 

Recepta de Núria Barrera
Temps total de preparació: 60 minuts
Dificultat: Normal

INGREDIENTS
3 ous
150 gr. de xocolata "Nestle Foundant"
150 gr. de sucre blanc
150 gr. de mantega
2 cullerades de farina fluixa (paquet vermell)
100 gr. d'anous
1 raig de Ron/Cogac
1 sobre de llevat en pols
1 branca de vainilla (opcional)

PREPARACIÓ

1. Encendre el forn a 200º per escalfar.
2. Es prepara un motllo amb mantega untada per tot.
3. A foc lent, al bany maria (opcional al microones), es posa una cassoleta amb la xocolata i la mantega perquè es desfasi.
4. Separem els blancs i els vermells dels ous.
5. Els tres blancs d'ou es pugen a punt de neu i es guarden.
6. A un altre bol es barregen els vermells de l'ou amb el sucre, el raig de licor, les dues cullerades de farina i un sobre de llevat amb pols.
7. Al mateix bol s'afegeix, la xocolata amb la mantega desfeta.
8. També s'afegeixen les nous tallades a trossos mitjans.
9. Per acabar s'afegeixen els blancs dels ous pujades, molt poc a poc, perquè no baixin els blancs, remenant-ho tot molt lentament.
10. Quan tot esta ben barrejat, es tira la mescla al motllo.
11. S'enforna a 200º durant els primers deu minuts.
12. Passats els primers deu minuts es baixa el forn a 180º. S'espera de vint a trenta minuts més, però vigilant cada deu minuts. Quan clavem un escuradents i surti sec, estarà cuit.


BROWNIE de XOCOLATA