És un plat que se acostuma a preparar a l'estiu o a la tardor perquè el seu element principal és la mongeta seca blanca primerenca, també es pot cuinar a l'hivern amb un altre tipus de verdura de temporada, com per exemple la mongeta garrafó.
Recepta de Catalina Martorell
Temps total de preparació: 60 minuts
Dificultat: Normal
1/2 kg. de mongeta garrofó (jueva blanca ampla)
150 grams de mongeta verda
1/2 kg. de costella de porc tallada a trossets
3 pastanagues
1 carabassí mitja
2 patates mitjanes
1 ceba grossa
1 tomàtiga
oli d'oliva
1 cullerada petita de pebre vermell dolç
PREPARACIÓ
1. Per començar preparem les verdures, triam la mongeta verda i la tallem a trossos de 2/3 centímetres. La salpebren i la reservem.
2. També es pelen les patates, el carabassí i les pastanagues. Tot es talla a quadrets de 2/3 centímetres i es guarda.
3. Es posa al foc una olla grossa amb una mica d'oli, i es sofregeix la costella poc a poc.
4. Quan la costella està mig feta, es tira la ceba picada a l'olla.
5. Anem rallant la tomàtiga, perquè quan la ceba estigui desfeta li afegirem a l'olla. També hi afegirem un cullerada petita de pebre vermell dolç.
6. Quan la tomàtiga i la ceba estiguin desfetes, s'afegeixen les mongetes garrofó i es cobreix d'aigua. Es deixa que cogui a foc mig.
7. Quan les mongetes estiguin una mica cuites, després d'uns cinc minuts, es posem la mongeta verda.
8. Quan passin uns 10/15 minuts més, s'afegeix la resta de la verdura, i es tapa be d'aigua i es deixa coure. Es tasta per rectificar de sal, si cal.
Els ingredients
PAS 3. Es posa al foc una olla grossa amb una mica d'oli,
i es sofregeix la costella poc a poc.
i es sofregeix la costella poc a poc.
PAS 7. Quan les mongetes seques estiguin una mica cuites,
es posem la mongeta verda.
es posem la mongeta verda.
ESCUDELLA FRESCA