sábado, 3 de noviembre de 2012

GELAT BLANC

Els gelats arribaren a Mallorca des de França i Itàlia. Així l’any 1700 obrí la gelateria més antiga d'Europa:  "Can Joan de S’aigo" a Palma.
En aquells temps s’elaboraven aigües gelades i lleugers sorbets, més que gelats tal com els coneixen ara, i es que la indústria del fred encara s’havia d'inventar, ja que el primer equip capaç de fabricar fred fou presentat a l’exposició Universal de París, l’any 1867.
Per això, per a elaborar gelats i sorbets, s’havia de comptar amb la inestimable feina dels nevaters que recollien la neu de la Serra i la portaven, de nit, als pobles o a Ciutat. La primera fàbrica de gel a Mallorca es va instal·lar al carrer del Temple a finals del segle XIX.
Aquesta recepta de Gelat blanc, prové del receptari familiar de la finca de "Son Pou"

FOTO del BLOG elplatdeldia

Recepta de Son Pou
Temps total de preparació: 60 minuts
Dificultat: Fàcil

INGREDIENTS
1 litre de llet sencera
200 grams de sucre blanc
1 branca de canyella
1 branca de vainilla
1 llimona


PREPARACIÓ
1. Es pela la llimona i es guarda la meitat de la pell.
2. Dins una cassola es posa tot a bullir: la llet, el sucre, la pell de llimona, la vainilla esmicolada i la canyella esmicolada.
3. Quan bulli es deixa una estona, es retira la cassola del foc i es passa pel colador.
4. Després es posa a refredar a sa gelera.
5. Quan estigui fred es posa a la geladora i es gela.