En aquells temps s’elaboraven aigües gelades i lleugers sorbets, més que gelats tal com els coneixen ara, i es que la indústria del fred encara s’havia d'inventar, ja que el primer equip capaç de fabricar fred fou presentat a l’exposició Universal de París, l’any 1867.
Per això, per a elaborar gelats i sorbets, s’havia de comptar amb la inestimable feina dels nevaters que recollien la neu de la Serra i la portaven, de nit, als pobles o a Ciutat. La primera fàbrica de gel a Mallorca es va instal·lar al carrer del Temple a finals del segle XIX.
Aquesta recepta de Gelat blanc, prové del receptari familiar de la finca de "Son Pou"
FOTO del BLOG elplatdeldia |
Recepta de Son Pou
Temps total de preparació: 60 minuts
Dificultat: Fàcil
INGREDIENTS
1 litre de llet sencera
200 grams de sucre blanc
1 branca de canyella
1 branca de vainilla
1 llimona
PREPARACIÓ
1. Es pela la llimona i es guarda la meitat de la pell.
2. Dins una cassola es posa tot a bullir: la llet, el sucre, la pell de llimona, la vainilla esmicolada i la canyella esmicolada.
3. Quan bulli es deixa una estona, es retira la cassola del foc i es passa pel colador.
4. Després es posa a refredar a sa gelera.
5. Quan estigui fred es posa a la geladora i es gela.