domingo, 4 de noviembre de 2012

CODONYAT

El codonyat, que es originari de l'Àsia Memor, es pot netejar eliminant la pelussa amb un drap. Els codonys també es poden preparar en compota, per ser un acompanyant excel.lent per a carns, especialment d'aus.

Temps total de preparació: 60 minuts
Dificultat: Fàcil

INGREDIENTS
6/8 codonys grossos
800 grams de sucre per quilo de codony


PREPARACIÓ
1. Es netegen els codonys i es posen a bullir a una cassola ben grossa, es deixen bullir fins que estan tendres.
2. Quan els codonys estan tendres, es treuen, es posen a assecar i a refredar.
3. Quan els codonys estan refredats, es pelen i es treu tota la popa fins que quedi a trossos petits.
4. La popa es passa per la batedora que quedi bastant desfeta.
5. Es pesa la popa, i es calcula que per cada quilo de popa s'afegeixen 800 grams de sucre.
6. La popa i el sucre es posen a dins una cassola a foc alt.
7. A partir d'aquí hem de remenar la mescla sense parar durant 40 minuts. Si deixem de remenar pot quedar tot aferrat a la cassola.
8. Després de 40 minuts es fan les barres del codonyat en calent.




CODONYAT