domingo, 4 de noviembre de 2012

HUMMUS

L'Hummus és un dels plats típics de l'Orient Mitja. Hi ha diferents receptes provinents de Grècia, Israel i el món Àrab. És un plat molt bo de fer, molt sa i molt utilitzat a la cuina vegetariana.
La presentació se serveix normalment de forma expandida en un plat, fred i amanit amb oli i pebre bo. Acompanyat amb porcions de pa de pita que es fa servir per mullar-hi.

FOTO DE RECETAS DE RECHUPETE

Temps total de preparació: 15 minuts
Dificultat: Fàcil

INGREDIENTS
400 g de ciurons cuits
2 cullerades petites de comí molt
1 cabeça d'alls
Sal / Pebre negre
1 cullerada petita de pebre bord
Fulles d'1 branqueta de coriandre (cilandro
)
100 ml d'oli d'oliva verge
1 llimona
Olives negres (opcional)
1 cullerada grossa de tahini (pasta de llavors de sèsam)


PREPARACIÓ
01. Utilitzem un pot de ciurons de 400 g, no és imprescindible coure'ls, basta colar-los.
02. Suquem una llimona i guardem la meitat del suc.
03. Posem al tassó de la batedora la cabeça d'alls pelada, els ciurons, el suc de mitja llimona, el comí molt, una espipellada de pebre negre, la sal, l'oli d'oliva verge, el coriandre (opcional julivert), un toc de pebre bord i la pasta de tahini.
04. Ho batem tot a la màxima potència fins que quedi una pasta i ho reservem a la gelera.
05. Quan estigui fred se serveix a un plat pla gros amanit amb una mica d'oli d'oliva i pebre bo, amb pa de pita o normal. També es pot servir amb pastanagues tallades al llarg.