domingo, 4 de noviembre de 2012

TARTA TATÍN

La Tarta Tatín és una variant de la tarta de poma, on les pomes han estat caramel·litzades amb sucre i mantega abans d'incorporar-les a la massa. La seva peculiaritat és que es tracta d'una tarta al inrevés  es a dir, per fer-la les pomes es posen davall i la massa damunt.
La tradició diu que aquesta tarta fou creada per accident al "Hotel Tatin" a Franca. El Hotel estava regentat per les germanes Tatin. Possiblement, en un despist, una de les germanes va cuinar més del compte unes pomes, i per no malgastar-les, lis posaren pasta damunt i les enfornaren, per després donar-li la volta. D'aquesta manera va néixer aquesta tarta.
Com moltes d'aquestes receptes tan famoses hi ha multitud de variants. La meva recepta és senzilla i bona de fer.

Temps total de preparació: 30 minuts

Dificultat: Fàcil

INGREDIENTS

4 pomes
1 cullarada grossa de sucre blanc
mantega
1 fulla de pasta de full congelat (Mercadona)
caramel líquid (opcional)

PREPARACIÓ

1. S'encén el forn a 200º per escalfar el forn.
2. Es pelen les pomes i es tallen a grells.
3. Dins un motllo redó es col·loquen les pomes, de tal manera que cobreixin tota la base.
4. D'amunt les pomes s'escampa el sucre i unes 4/5 porcions de mantega de la mida d'una oliva grossa (opcional un raig de caramel líquid, depenent de la dolçor de la poma utilitzada).
5. S'estira la pasta de full, prèviament descongelada, damunt una superfície plana, on li donem la forma rodona del motllo.
6. La pasta, en forma arrodonida, es posa damunt del motllo que té les pomes.
7. S'enforna la tarta, durant 10 minuts a 180º, vigilant que si la pasta es veu dorada ja es pot treure.
8. Per servir la tarta, s'ha de donar la volta al motllo, amb molt de compte que no es desmonti.


La tarta abans de tapar-se amb la pasta de fulls

TARTA TATIN