jueves, 15 de noviembre de 2012

MOUSSAKA GREGA

Encara que la Moussakaés un plat que pertany a la cuina grega, pels ingredients i forma de preparació se sembla molt al nostre Tumbet mallorquí, recordem que Grècia i nosaltres estem connectats per la mar Mediterrània  i que els seus plats i aliments són semblants als nostres.

FOTO del BLOG LAZY BLOG

Recepta del blog LAZY BLOG
Temps total de preparació: 60 minuts
Dificultat: Difícil

INGREDIENTS per 4 PERSONES

500 gr. de carn picada barrejada de (200 g) porc i de (300 g) vedella
8 albergínies
1 all
1 ceba
3 patates grosses
Sal / Pebre bo
Salsa de 3 tomàtigues amb all
750 ml de salsa beixamel (mantega, llet, farina, 1 ceba)
oli d'oliva

PREPARACIÓ
01. Es tallen les albergínies al llarg. Les salem i les deixam reposar 30 minuts, dins un bol amb aigua, perquè deixin anar l'amargor.
02. Primer feim la salsa de tomàtiga. Es ratllen tres tomàtigues grosses i se sofregeixen amb una mica d'oli. S'afegeix sal, pebre negre, un all ratllat. Quan estigui feta, es passa pel passapuré i es retira.
03. Pelam les patates i les tallem amb talls rodons. Després dins una paella, fregim les patates sense arribar a daurar-les, les col·loquen al fons de la font, untada de mantega, que més tard hem d'enfornar.
04. A una cassola posem 3 cullerades d'oli i sofregim, a foc molt lent, les cebes picades i un all picat. Després hi tirem la carn. Salpebrem.
05. També, a la carn, hi afegim les tomàtigues. Ho deixam al foc uns 15 minuts més, fins que es redueixi i es converteixi en una salsa compacta.
06. Després de 30 minuts, passem les albergínies per aigua freda i les escorrem amb paper absorbent. A una paella tirem un poc d'oli d'oliva, i quan estigui calent, fregim les albergínies fins que estiguin daurades. I les guardem, pel final, a un plat amb paper absorbent.
07. Preparem també la salsa beixamel. Desfem dins dues cullerades d'oli dues cullerades grosses de mantega. Un cop dissolt, afegim una ceba ratllada. Quan la ceba estigui torrada, afegim a poc a poc, dues cullerades de farina barrejades amb 750 ml de llet. Quan torni una crema espessa, ho retirem.
08. Mentre preparem la salsa beixamel, posem el forn en marxa a 180 º perquè s'escalfi.
09. Dins una font refractària feim la Moussaka, primer un pis de patates, segon un pis d'albergínies, després un de carn, després un altre d'albergínies, un altre de carn, i ja està.
10. Rematem vessant la salsa beixamel per damunt per gratinar.
11. Ho enfornem de 15 a 25 minuts a 180º, i 5 minuts amb el gratinador perquè és dori.



Els ingredients

PAS 03. Pelam les patates i les tallem amb talls rodons.
Després dins una paella, fregim les patates sense arribar a daurar-les.

PAS 05. A la carn, hi afegim les tomàtigues. Ho deixam al foc uns 15 minuts més,
 fins que es redueixi i es converteixi en una salsa compacta.

PAS 06. A una paella tirem un poc d'oli d'oliva, i quan estigui calent,
fregim les albergínies fins que estiguin daurades.

PAS 09. Feim la Moussaka, primer un pis de patates, segon un pis d'albergínies,
després un de carn, després un altre d'albergínies, un altre de carn.