martes, 13 de noviembre de 2012

POLLASTRE AGREDOLÇ al ESTIL CANTONÈS

Aquesta recepta de Pollastre Agredolç al estil Cantones és una de les receptes del Chef Hung Fai, potser la seva recepta més coneguda.
Realment és un plat que té un sabor i una textura diferent al que estem acostumats. L'única dificultat que té la seva elaboració és el moment de caramel·litzar el pollastre, pel demés tot és relativament fàcil. Un dels ingredients, potser és una mica especial, però es pot trobar a qualsevol supermercat xinés una mica especialitzat.

Recepta del Chef Hung Fai

Temps total d'elaboració: 45 minuts
Dificultat: Normal

INGREDIENTS
4 contracuixes de pollastre sense ossos i amb pell
40 ml. de vinagre de vi
80 grams de sucre blanc
40 ml. de salsa de soja
1 cullarada petita de salsa picant (pasta de guindilla)
80 grams de farina
oli vegetal (de gira-sol)
40 grams de "Pols dels 5 aromes"
1/2 pebre vermell
1/2 pebre verd
1 manat de cebetes
llavors de sesamo torrades

sal i pebre negre

PREPARACIÓ

1. Es preparen les verdures. Els pebres es talles a lo llarg. Les cebetes es pelen i es tallen a lo llarg.
2. Dins una paella, es posa bastant d'oli de gira-sol a escalfar a foc molt fort. Mentrestant netegem i tallem el pollastre a tires de 4/6 centímetres.
3. El pollastre s'enfarina, primer amb la pols dels 5 aromes, i una pessigada de sal i pebre. Després amb la mateixa farina. I es posa a fregir.
4. Alhora, es posa un altre paella a escalfar, amb poc oli, i a foc fluix. I posem les verdures perquè es vagin fent poc a poc.
5. Quan les verdures estiguin saltejades i el pollastre, que ha de estar ben cruixent estiguin fets es retiren.
6. Dins una paella neta a foc fort, es va vessat el sucre molt poc a poc amb varies fases. De tal manera que es va aigualit, format un liquid fosc i viscos que és el caramel.
7. Quan el caramel està fet, dins la mateixa paella, es tira el pollastre i es donen dos o tres voltes perquè es caramel·litzi.
8. Seguidament, es tira la salsa de soja, el vinagre i la salsa picant. Es deixa una mica al foc per acabar de saltejar, i està llest.
9. Per servir es col·loca tota la verdura formant una base i damunt es col·loca la carn. Una mica de sesamo s'escampa fet pols per damunt de la carn.


Els ingredients

PAS 3. El pollastre s'enfarina, primer amb la pols dels 5 aromes,
i una pessigada de sal i pebre. Després amb la mateixa farina.

PAS 3. Es posa a fregir.

PAS 4. Alhora, es posa un altre paella a escalfar, amb poc oli, i a foc fluix.
Posem les verdures perquè es vagin fent poc a poc.

PAS 6. Dins una paella neta a foc fort,
es va vessat el sucre molt poc a poc amb varies fases.

PAS 8. Seguidament, es tira la salsa de soja, el vinagre i la salsa picant.

POLLASTRE AGREDOLÇ al ESTIL CANTONÈS