Si voleu donar-li un toc de qualitat superior, comprau els madritxos a un forn on els facin ells mateixos.
A l'elaboració també dos consells: primer, no abuseu del cafè quan mulleu els madritxos i segon, si us agrada la xocolata, entre les dues capes que té el pastís hi podeu empolvorarà una mica més de cacau en pols perquè el gust de xocolata sigui una mica més fort.
Temps total de preparació: 30 minuts
Dificultat: Fàcil
INGREDIENTS
INGREDIENTS
500 grams de formatge blau Mascarpone
5 ous
100 grams de sucre glaç
1 culleradeta de sucre de vainilla
24 madritxos
mig tassó petit d'Amaretto (opcional un altre licor)
100 grams de cacau en pols
1 pessigada de sal per muntar els blancs
2 cafès forts
5 ous
100 grams de sucre glaç
1 culleradeta de sucre de vainilla
24 madritxos
mig tassó petit d'Amaretto (opcional un altre licor)
100 grams de cacau en pols
1 pessigada de sal per muntar els blancs
2 cafès forts
PREPARACIÓ
2. Es pugen els blancs dels ous amb una pessigada de sal i es retiren per més tard.
3. Dins un bol de metall, es posa el sucre glaç, el sucre de vainilla i els vermells de l'ou. Es va barrejant tot amb la batedora.
4. Dins el mateix bol, s'afegeix el formatge i continuem remenant fins que quedi com una crema muntada.
5. Quan tenim la crema muntada, s'afegeixen els blancs d'ou muntats anteriorment. Remenant vigilant que els blancs no baixin.
6. Després, es van mullant els madritxos dins el cafè, de tal manera que quedin mullats, però no totalment xops.
7. Dins un motlle rectangular, es comencen a col·locar tota una capa de madritxos. Quan estigui tota la base coberta, es vessa una capa de la crema fins que quedin els madritxos tapats.
8. Després es repeteix un altra vegada, una capa de madritxos i una capa de crema.
9. Ara el Tiramisú ja està fet. Es tapa amb una fulla de plàstic transparent i es guarda un dia sencer dins la gelera.
10. Quan s'ha de servir s'escampa el cacau en pols per tota la superfície del Tiramisú.
Els ingredients
PAS 3- Dins un bol de metall, es posa el sucre glaç,
el sucre de vainilla i els vermells de l'ou.
el sucre de vainilla i els vermells de l'ou.
PAS 7- Dins un motlle rectangular, es comencen
a col·locar tota una capa de madritxos.
a col·locar tota una capa de madritxos.
PAS 8- Després es repeteix un altra vegada,
una capa de madritxos i una capa de crema.
una capa de madritxos i una capa de crema.