- Pels ingredients.
Tots els ingredients han d'estar a temperatura ambient. Hem de treure el que estigui dins la gelera una estona abans de fer-ho servir.
Utilitzar ous de mida M, per evitar tenir que afegir més liquid.
Afegir una espipellada de sal a la massa per reforçar el gust, especialment per les magdalenes de xocolata.
Aromatitzar la massa amb ratlladures o essències.
Utilitza sempre oli d'oliva perquè millora el sabor, la conservació i la humitat.
Utilitza farina fluixa, perquè té menys proteïnes i fermenta millor dins el forn quan es mescle amb llevat.
El llevat més recomanat és el tipus Royal.
- Per la massa.
La massa de les magdalenes ha de tenir molt d'aire pel que convé batre la massa molt be. Inclòs desprès de afegir-hi la farina convé donar un batut a tota velocitat durant uns minuts perquè la mescla final contengui molt més d'aire.
Convé deixar reposar la massa dins la gelera abans d'enfornar-la, perquè el contrast entre el fred i la calor fa que pugin molt més, encara que no es imprescindible.
Quan es col·loca la massa dins els motllos, nomes hem d'emplenar les 3/4 parts per evitar que es surti durant el enfornat.
- Per l'enfornat.
La millor manera de guardar les magdalenes és dins una llauna hermètica per evitar que es posin dures.
Convé deixar reposar la massa dins la gelera abans d'enfornar-la, perquè el contrast entre el fred i la calor fa que pugin molt més, encara que no es imprescindible.
Quan es col·loca la massa dins els motllos, nomes hem d'emplenar les 3/4 parts per evitar que es surti durant el enfornat.
- Per l'enfornat.
Si t'agraden les magdalenes amb copet has de pre-escalfar el forn a una temperatura molt alta, uns 210º. Però quan s'enfornin es baixa a uns 180º.
Es molt important no obri el forn durant l'enfornat, perquè un canvi brusc de temperatura faria que la massa baixi.
- Per la conservació.Es molt important no obri el forn durant l'enfornat, perquè un canvi brusc de temperatura faria que la massa baixi.
La millor manera de guardar les magdalenes és dins una llauna hermètica per evitar que es posin dures.
Recepta del Bloc "El Monstruo de las Galletas"
Temps total de preparació: 30 minuts
2. Ara incorporam, la llet, l'oli i la ratlladura d'una llimona.
3. Després, s'afegeix la farina tamisada i el llevat, tot ben mesclat.
4. A continuació, s'emplenen el motllos de les magdalenes fins als tres quarts de la càpsula.
Dificultat: Fàcil
INGREDIENTS per 30 MAGDALENES
3 ous
250 gr. de sucre blanc
250 ml. de llet
200 ml. d'oli d'oliva verge
ratlladura d'una llimona
350 gr. de farina
1 cullerada de llevat
1 espipellada de sal
INGREDIENTS per 30 MAGDALENES
3 ous
250 gr. de sucre blanc
250 ml. de llet
200 ml. d'oli d'oliva verge
ratlladura d'una llimona
350 gr. de farina
1 cullerada de llevat
1 espipellada de sal
ELABORACIÓ
1. Es molt senzill dins un bol posam els ous i el sucre, i es mesclen energèticament durant 5 minuts aproximadament, sense que quedi molt esponjós.2. Ara incorporam, la llet, l'oli i la ratlladura d'una llimona.
3. Després, s'afegeix la farina tamisada i el llevat, tot ben mesclat.
4. A continuació, s'emplenen el motllos de les magdalenes fins als tres quarts de la càpsula.