Aquesta sopa, també es diu sopa de galets. El galet és una mena de pasta alimentària caracteritzada per la seva forma de cargol. Es fabriquen de diferent mides, sent molt conegudes les de Nadal, pel fet de ser considerablement grossos. Encara que a la nostre recepta no hem farcirt els galets amb la pilota, habitualment es fa així.
Recepta de Catalina Martorell
Temps total de preparació: 45 minuts
Dificultat: Normal
INGREDIENTS per 4 PERSONES
250 gr. de pasta de galets
un grapat d'ouets
un os de vedella per bullir
un quart de gallina per bullir
un tros de carn de vedella per bullir
3 patates
3 pastanagues
1 ceba
1 tomàtiga
4 branques d'api
sal / pebre
300 gr. de carn de porc i vedella picada
farina per les pilotes
INGREDIENTS per 4 PERSONES
250 gr. de pasta de galets
un grapat d'ouets
un os de vedella per bullir
un quart de gallina per bullir
un tros de carn de vedella per bullir
3 patates
3 pastanagues
1 ceba
1 tomàtiga
4 branques d'api
sal / pebre
300 gr. de carn de porc i vedella picada
farina per les pilotes
ELABORACIÓ
1. Primer de tot i molt important s'ha de fer un bon brou. Per fer-ho posam una olla, plena d'aigua, de les més grans a bullir. Es pela i es neteja tota la verdura. Dins l'olla hi posam un quart de gallina, l'os de vedella, el tros de carn de vedella, les patates, la ceba, les pastanagues, la tomàtiga i l'api. Es sala i es deixa bullir tot a prop d'una hora.
2. Per preparar les pilotes de carn es salpebre la carn picada. Amb la mà, es fan unes pilotes de la mida d'una oliva grossa, s'enfarinen i es reserven.
3. Quan el brou està fet es cola i es separa.
4. Es posa el brou a bullir, dins una olla més petita. Quan agafa el bull, es tiren els ouets, les pilotes de carn i la pasta. Es deixa bullir el temps que marqui el paquet de pasta de galets.
1. Primer de tot i molt important s'ha de fer un bon brou. Per fer-ho posam una olla, plena d'aigua, de les més grans a bullir. Es pela i es neteja tota la verdura. Dins l'olla hi posam un quart de gallina, l'os de vedella, el tros de carn de vedella, les patates, la ceba, les pastanagues, la tomàtiga i l'api. Es sala i es deixa bullir tot a prop d'una hora.
2. Per preparar les pilotes de carn es salpebre la carn picada. Amb la mà, es fan unes pilotes de la mida d'una oliva grossa, s'enfarinen i es reserven.
3. Quan el brou està fet es cola i es separa.
4. Es posa el brou a bullir, dins una olla més petita. Quan agafa el bull, es tiren els ouets, les pilotes de carn i la pasta. Es deixa bullir el temps que marqui el paquet de pasta de galets.
SOPA de NADAL