Cercant per Internet blocs de cuina, a vegades, en trobes algun que segueixes sovint perquè enganxen i perquè són realment bons. Aquest es el cas del bloc "bojosperlacuina", editat per na Maria Antònia i en Pere, mare i fill, que són de Mallorca i concretament de Santa Maria del Camí.
A continuació, una de les seves receptes, amb les variacions adients que hem fet. En aquest cas hem modificat el farcit del braç de gitano, en contes de farcir-lo de crema, l'hem farcit amb nata comprada al Forn de pa i pastisseria "Ca na Camena" del barri de Santa Catalina de Palma de Mallorca. També per fer-lo encara més dolç l'hem pintat amb xocolata.
Recepta del Bloc: "bojosperlacuina"
Temps total del preparació:
Dificultat: Normal
INGREDIENTS per la PASTA
5 ous
160 grams de sucre
80 grams de fècula de patata
oli per untar la llauna
100 grams xocolata negre "Nestlé"
PREPARACIÓ
1. Untau una llauna rectangular amb oli i posau-hi un paper vegetal.
2. Enceneu el forn a 180º.
3. Pujau els ous (blanc i vermell junts) amb el sucre fins aconseguir una mescla escumosa que quasi tripliqui el volum inicial.
4. Incorporau-hi la fècula de patata a través d'un colador fi. Mesclau-ho amb una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix perquè no perdi volum, fins que s’hagi integrat completament.
5. Abocau la preparació dins la llauna i allisau la superfície amb una espàtula.
6. En ser calent el forn, enfornau la llauna i abaixau tot d'una la temperatura a 170º. Coeu la base durant 20/22 minuts. No ha de prendre gaire color.
7. Treis la llauna del forn. Despreneu les voreres amb un ganivet, amb molta cura, per evitar que les voreres s’aferrin a la llauna. Desemmotllau la base del braç. sense treure el paper vegetal. Si no heu posat paper vegetal, col·locau-ho damunt un pedaç ben net.
8. Distribuïu els 400 grams de la nata uniformement per la superfície, sense arribar a les voreres.
9. Enrotllau el braç ajudant-vos del paper i deixau-lo dins la gelera durant un parell d'hores. Així conservarà la forma.
10. Quan estigui fred, desfeies la xocolata al bany maria i tot seguit pintau el el braç.
11. Desprès el deixau dins la gelera una estona més perquè la xocolata qualli.
PAS 7. Treis la llauna del forn. Despreneu les voreres amb un ganivet,
amb molta cura, per evitar que les voreres s’aferrin a la llauna.
PAS 8. Distribuïu els 400 grams de la nata uniformement
per la superfície, sense arribar a les voreres.