domingo, 20 de enero de 2013

COCA INTEGRAL

Trobareu moltes receptes similars a la de coca integral que hi ha a continuació. Però aquesta té algunes variants que la fan encara més bona. Un altre   particularitat de la recepta és que les mides dels ingredients estan amidades en tassons de iogurt.
Aquesta és un tipus de coca que tenim a casa, damunt de la taula de la cuina, tota la setmana fins que s'acaba, per a continuació enfornar-ne un altra i aixÍ successivament.

Recepta de Núria Barrera
Temps total de preparació: 30 minuts
Dificultat: Fàcil

INGREDIENTS
1 iogurt de llimona
1 tassa de iogurt d'oli de gira-sol ecològic
2 tasses de iogurt de sucre moreno
3 tasses de iogurt de farina integral
1 sobre de llevat "Royal"
1 raig de Rom negre
el suc de una taronja
3 ous

PREPARACIÓ
1. Es separen els blancs del vermells dels tres ous. Es pugen els blancs a punt de neu. Es reserven.
2. Amb la batedora es mescla dins un bol: el iogurt de llimona, l'oli, el sucre moreno, la farina integral, el llevat, el raig de Rom  el suc de taronja i els vermells del tres ous.
3. Quan està tot ben mesclat, s'afegeixen els blancs dels ous que hem reservat, molt poc a poc perquè no baixin.
4. Quan està tot mesclat, es vessa la mescla dins un motllo, preferent rectangular, i s'escampa sucre moreno per damunt perquè es faci una crosta dolça.
5. Per enformar la coca tenim el forn escalfat prèviament  En total s'enforna uns 30 minuts a 180º, encara que poden tenir el forn a 200º, els primers 5 minuts i després baixar-ho.


COCA INTEGRAL