Com a curiositat, dir que a Catalunya a les pilotes, els hi diuen mandonguilles, però a Mallorca sempre els hi hem dit pilotes.
Recepta de: Núria Barrera
Temps total de preparació: 45 minuts
Dificultat: Normal
INGREDIENTS per 40 PILOTES
300 gr de carn de porc (picada dos pics)
200 gr de carn de vedella (picada dos pics)
farina blanca de blat
2 cebes blanques petites
2 tomàtigues pera
3 branques de julivert
3 patates mitjanes
aigua
oli d'oliva
PREPARACIÓ
1. Es pica, ben petit, una ceba i el julivert. I en fred, es mescla amb la carn. Salpebrem la mescla al gust.
2. A continuació, amb les mans es fan les pilotes de la mida d'una anou.
3. Quan tenim les pilotes fetes, s'enfarinen i es fregeixen, a foc fort, a la paella amb mig dit d'oli. Les treiem i les reservem.
4. Per fer la salsa, dins la mateixa paella amb el mateix oli, fem un sofrit. Primer posam una ceba rallada fins que estigui tova i després afegim les dues tomàtigues rallades fins que agafi un coloret taronja, en total uns quinze minuts.
5. Quan esta fet el sofrit, dins una cassola alta, es tira el sofrit i les pilotes i es cobreix tot d'aigua, fins que quedi tapat.
6. Desprès, es deixa tapada la cassola de les pilotes uns quinze minuts a foc fluix fins que la salsa es redueixi un poc i la carn es cogui per dins.
7. Per acompanyar, tallem les patates a quadrets i les fregim a la paella.
8. Després posam les patates dins l'aguiat i ja estarà llest per servir a taula.
PAS 1. Es pica, ben petit, la ceba i el julivert i en fred, es mescla amb la carn.
Salpebrem la mescla al gust.
PAS 3. Quan tenim les pilotes fetes, s'enfarinen i
es fregeixen a la paella amb mig dit d'oli.
PAS 6. Desprès, es deixa tapada la cassola de les pilotes uns quinze minuts a foc fluix fins que la salsa es redueixi un poc i la carn es cogui per dins.