Els llardons són un producte obtingut del greix del porc. Són un producte de forma irregular, de textura lleugerament cruixent i oliosa. S'elaboran tot fent coure el llard en una caldera, deixant que els bocins de llardó es vagin fonent i quallant. Quan perden tot l'oli queden cuits i rossos.
Aquesta recepte de coca de llardons, és molt bona de fer. En deu minuts la tendreu feta, després vint o vint-i-cinc minuts més de forn i a la taula.
En aquest cas hem substitut el tradicionals pinyons per ametlles.
Al final teniu un enllaç de vídeo, on podreu veure com fa la coca una pastissera casolana.
Recepta de la Cuinera Maria dels Àngels
Temps total de preparació: 45 minuts
Dificultat: Fàcil
INGREDIENTS
1 paquet de pasta fullada congelada
100 grams de llardons
1 grapat d'ametlles torrades
80 grams de sucre blanc
farina
oli d'oliva
1 ou
PREPARACIÓ
1. S'enfarina la taula, on farem feina, perquè no s'aferri la pasta fullada.
2. S'estira la pasta fullada, amb el corró de pastar (aprimador), fins que quedi ben prima. Procurant que quedi format un rectangle.
3. S'escampen els llardons per damunt la pasta, deixant uns 3, 4 centímetres de les vores sense cap llardó.
4. A continuació, s'agafa la pasta pels dos costats paral·lels i es plega. De tal manera que ara no es veuen els llardons perquè queden tapats per la pasta.
5. Amb el corró de pastar, es torna a estirar la pasta fins que quedi ben prima.
6. Es torna a fer la mateixa operació que abans, però ara per plegar la pasta, plegarem els dos costats que abans no hem plegat. I se torna estira la pasta ben estirada.
7. Ara, es col·loca el motllo que hem de utilitzar, i el posem damunt la pasta. Tallem el sobrant de pasta que surt pels costats, i reservem aquests retalls.
8. Abans de col·locar la pasta dins el motllo, el pintam amb oli perquè no s'aferri alhora de treure-lo.
9. Amb el corró de pastar enfarinat, enrotllem la coca per poder col·locar dins el motllo sense que es trenqui.
10. Quan tenim la coca dins el motllo, amb el sobrant de la pasta feim una vora, per tal d'aprofitar tot el material.
11. S'agafa l'ou i es bat dins un tassó. Amb l'ou es pinta tota la coca per damunt, escampant molt be perquè quedi per tot igual.
12. Per fi, es piquen les ametlles fins que quedin a trossets molt petitons. S'escampen les ametlles per damunt de la coca i també s'escampa una bona grapada de sucre escampat per tot.
13. Amb un ganivet feim unes petits talls per tota la pasta perquè afavoreixi la cocció.
14. S'enforna uns vint-i-cinc minuts a uns 180º. Encara que els primers cinc minuts, es millor, tenir el forn a 200º.
PAS 3. S'escampen els llardons per damunt la pasta,
deixant uns 3, 4 centímetres de les vores sense cap llardó.
PAS 4. S'agafa la pasta pels dos costats paral·lels i es plega. De tal manera que ara no es veuen els llardons perquè queden tapats per la pasta.
PAS 7. Es col·loca el motllo que hem de utilitzar, i el posem damunt la pasta. Tallem el sobrant de pasta que surt pels costats, i reservem aquests retalls.
PAS 10. Quan tenim la coca dins el motllo, amb el sobrant
de la pasta feim una vora, per tal d'aprofitar tot el material.
de la pasta feim una vora, per tal d'aprofitar tot el material.
COCA de LLARDONS