Recepta de Núria Barrera
Temps total de preparació. 60 minuts
Dificultat. Fàcil
INGREDIENTS
4 ous
200 grams de sucre blanc
1 tassa d'oli d'oliva
1 "Danone" blanc
1 copa de Cogñac o de Ron
100 grams de mantega fosa
200 grams de farina fluixa
1 sobre de llevat Canario
1 grapat de "Lacasitos"
200 grams de xocolata en pols
125 grams de xocolata per fondre "Nestlé"
PREPARACIÓ
1. Escalfar el forn a 200ºC.
2. Separar els blancs dels vermells dels ous. Muntar els blancs a punt de neu i reservar.
3. Dins un bol, batre el sucre amb els vermells dels ous, fins que hagin pujat el doble del seu volum inicial.
4. A aquest mateix bol hi afegim la resta d'ingredients l'oli, el "Danone", la copa de licor, la xocolata en pols, la mantega fosa, la farina i el llevat. Es mescla tot amb la batedora fins que esta tot ben barrejat.
5. Amb una pala pastissera es mesclen els blans pujats a punt de neu fins que quedin integrats a la massa.
6. Aquesta massa es vesa a una motllo untat de mantega i s'enforna.
7. Els primers deu minuts aguantam el forn a 200ºC, passat els primers deu minuts baixam el forn a 180ºC, i ho deixam aixi trenta minuts més. Anem mirant i punxam la coca amb un escuradents. quan l'escuradents surti sec, es que el pastís esta cuit.
8. Per cobrir el pastís, es desfan 125 grams de xocolata per fondre, pot ser al bany maria o al microones. Amb la xocolata desfeta i amb un pinzell pastisser es pinta el pastís.
9. Per rematar, es col·loquen els "Lacasitos" a gust del cuiner.
PASTÍS de XOCOLATA amb LACASITOS