FOTO de KWAN HOMSAI |
Recepta de Kwan Homsai.
Temps total de preparació. 30 minuts.
Dificultat. Fàcil.
INGREDIENTS per 4 persones
400 g de vedella
400 g de brots de soja
1 ceba blanca
1 carabassí
1 pastanaga
4 cebes tendres
4 dents d'all
4 cullerades de salsa d'ostres
2 cullerades de salsa de soja lleugera
2 cullerades de salsa de soja fosca (dolça)
2 cullerades de fècula de blat (Maicena)
2 cullerades de vi d'arròs xinès o Xeres sec
1 cullerada de sucre
Oli vegetal
INGREDIENTS per MARINAR la CARN
1 cullerada de salsa d'ostres
2 cullerades de salsa de soja lleugera
1 cullerada de salsa de soja fosca (dolça)
1 cullerada de fècula de blat (Maicena)
1 cullerada de vi d'arròs xinès o Xeres sec
PREPARACIÓ
01. Marinarem la carn perquè quedi més tendra. Tallem la vedella en trinxes fines i la posem a marinar amb la salsa de soja lleugera, la salsa de soja fosca, la salsa d'ostres, el vi xinès i la Maizena.
02. Deixam macerar la carn dins la gelera, un minin de 20 minuts.
03. Preparem les verdures. Piquem els alls. Tallem la ceba i el carabassí a la juliana. Tallem la pastanaga a bastonets i la ceba tendra en trossos d'uns 3 centímetres.
04. Preparem la sala per saltar. En un bol mesclem 4 cullerades de salsa d'ostres, 2 cullerades de salsa de soja lleugera, 2 cullerades de salsa de soja fosca, 2 cullerades de Maicena, 1 cullerada de sucre i un mica de pebre blanc. Es remena tot molt bé i es reserva.
05. Per saltar, dins una paella amb una mica d'oli vegetal, es fregeixen els alls i sense deixar que es daurin, s'afegeix la vedella i es cuina durant uns minuts.
06. Quan la vedella estigui cuinada, s'afegeixen les verdures amb un raig de vi d'arròs xinès. Continuem saltant uns minuts.
07. A continuació, afegim els brots de soja i la salsa que teníem preparada.
08. Pujam el foc a foc alt, saltam un minut més i estarà llest per servir. Acompanyar amb arròs blanc acabat de coure.