El pollastre Teriyaki és una de les receptes més conegudes de la cuina japonesa. Es tracta d'un pollastre fet a la planxa i cobert amb una reducció de salsa de soja amb un toc dolç molt saborós. La recepta és de la cuinera tailandesa Kwan Homsai, que té un canal de cuina asiàtica a YouTube molt interessant.
Recepta de Kwan Homsai.
Temps total de preparació. 30 minuts.
Dificultat. Fàcil.
INGREDIENTS per 4 persones
4 contra cuixes de pollastre sense ossos
4 cullerades de farina de blat
Sal / Pebre
Oli vegetal
8 cebes tendres
Gingebre
INGREDIENTS per la SALSA TERIYAKI
4 cullerades de salsa de soja japonesa
2 cullerades de Sake (vi d'arròs japonès)
2 cullerades de Mirin (vi d'arròs japonès dolç)
1 cullerada de mel (si no tenim Mirin)
1 cullerada de sucre
PREPARACIÓ
01. Primer preparem les verdures de l'acompanyament. Tallar el gingebre a rodanxes i la part de la ceba tendra a trossos d'uns 4 centímetres.
02. Segon, el pollastre. Treure el greix de la contra cuixa del pollastre, partir-lo perquè quedi tot del mateix gruix. Deixar o no la pell és opcional.
03. Salpebreu per ambdós costats i cobriu finament amb la farina de blat, traieu-ne l'excés si és necessari.
04. Per preparar la salsa Teriyaki, en un bol barrejar el Mirin, la salsa de Soja, el Sake i el sucre i reservar. (si no teniu Mirin una cullerada de mel)
05. Per preparar el pollastre. En una paella a foc mitjà posar un rajolí d'oli vegetal i daurar el pollastre amb la pell cap avall uns 3 minuts. Quan estigui ben daurat, capgirar.
06. Fer un buit a la vora de la paella per posar la ceba tendra a planxar i opcionalment un parell de trossos de gingebre.
07. Quan la ceba tendra estigui cuinada, la traieu i retirau tot l'oli de la paella.
08. Afegim la salsa Teriyaki i deixam reduir fins a la meitat.
09. Quan la salsa estigui reduïda abocar la salsa per sobre del pollastre perquè la pell no s'estovi massa.
10. Per servir, tallar el pollastre a trinxes i afegir les cebes tendres.