El chow mein de pollastre és un dels plats més populars de la cuina Xinesa, àmpliament consumit tant a la Xina com arran del món. Per condimentar farem servir el "pols de cinc espècies xineses" que porta: canyella, clau, anís estrellat, fonoll i pebre de Sichuan. La recepta és de la cuinera tailandesa Kwan Homsai, que té un canal de cuina asiàtica a YouTube molt interessant.
Recepta de Kwan Homsai.
Temps total de preparació: 20 minuts.
Dificultat. Fàcil.
INGREDIENTS per 4 persones
300 gr de pit de pollastre
180 gr de fideus d'ou deshidratats (noodles)
200 gr de brots de soja
100 gr de pebrot vermell
60 gr de ceba tendra
3 cullerades de salsa de soja lleugera
Un raig de salsa de soja fosca (dolça)
Oli de sèsam
Oli vegetal
INGREDIENTS per marinar el POLLASTRE
1 cullerada de salsa de soja lleugera
1 cullerada petita de "5 espècies xineses"
2 cullerades de Maizena
1 raig de salsa de soja fosca (dolça)
PREPARACIÓ
01. Dins un bol macerem el pollastre. Hi posem la pols de 5 espècies, la salsa de soja lleugera, la salsa de soja fosca i remenem.
02. A continuació, afegim la Maizena, ho barregem tot bé i reservem per a després.
03. En aigua bullent, cuinem els noodles aproximadament 1 minut. És important que no es passin.
04. Passem el noodles per aigua freda per aturar la cocció i els escorrem bé i els passem a un bol. Dins el bol els hi afegim un rajolí d'oli de sèsam perquè no s'enganxin i els reservem.
05. Dins una paella a foc mitjà alt, amb un rajolí d'oli vegetal, fregim el pollastre, quan estigui fet i afegim el pebrot vermell i saltejam un minut.
06. Tot seguit, afegim el noodles que havíem reservat i saltejam un minut més.
07. Baixem el foc, hi posem els brots de soja, la ceba tendra, la salsa de soja lleugera i continuem saltant.
08. Finalment, afegim la salsa de soja fosca, ho barregem tot bé i ja està llest per servir.