martes, 4 de mayo de 2021

ARRÒS de BROU de PEIX

Hi ha moltes maneres de cuinar l'arròs, i cadascú té les seves preferides. Quasi tots els països que tenen el mar a prop, tenen alguna recepta on el peix i l'arròs són el seus principals ingredients.
Amb aquesta recepta de "Arròs de brou de peix", cuinareu un plat molt gustós i agraït per la gent a qui li agrada que l'arròs sigui brouós, és un plat que s'ha de menjar una vegada sigui cuit, perquè si no es fa així, corre el perill que quedi estovat i massa tou.


Recepta de "bojosperlacuina.com"
Temps total de preparació. 60 minuts.
Dificultat. Mitja

INGREDIENTS per 4 persones
1 quilo de peix de roca (per fer el brou de peix)
1 patata, 1 ceba, 1 tomàtiga (per fer el brou de peix)
2 calamars mitjancers
12 musclos
8 gambes
1 all
1 picada de julivert
4 cullerades d'oli d'oliva
1 tomàtiga de ramillet
350 grams d'arròs
1/2 llimona

ELABORACIÓ
01. Primer heu de preparar tots els ingredients. Per fer el brou, netejar tot el peix, treien les butzes i tallant els caps.
02. Una vegada net el peix, el poseu a bullir dins una olla, amb dos litres d'aigua, per fer el brou. Per donar gust, també poseu a bullir els caps de les gambes, una patata pelada, una ceba pelada i una tomàtiga sencera.
03. Ara, netejar els musclos, rascant la brutor que poden tenir aferrada a les closques per fora. Un cop nets, per obrir-los al vapor, els poseu dins una cassola tapats d'aigua i amb mitja llimona trossejada. Quan estiguin oberts, es colen i es reserven.
04. Per preparar el calamar, el netejar-ho i tallar-ho a rodanxes de mig dit de gruix.
05. Ratlleu la tomàtiga de ramillet. Netejar i picar el julivert. Es guarda tot per separat.
06. A continuació, ja podem començar a preparar l'arròs. Poseu una greixonera a foc viu, amb 3 ó 4 cullerades d'oli. Quan l'oli sigui calent, hi sofregiu les gambes, fins que agafin coloret per les dues bandes. Les retireu del foc i les reserveu.
07. Dins la mateixa greixonera, amb el mateix oli, sofregiu el calamar. Quan passin 5 minuts hi afegiu la tomàtiga rallada. Salpebreu el conjunt, i espereu fins que aquesta salsa estigui ben confitada, amb un aspecte brillant.
08. Quan el sofregit del calamar estigui a punt, aboca-hi el brou bullent i l'arròs (per una tassa d'arròs, tres tasses de brou), tasteu-ho i rectificar de sal.
09. Que cogui tot el conjunt uns 10/15 minuts (mirar les instruccions de l'arròs per calcular el temps de cocció total), els 2 primers minuts de cocció a foc viu i després baixeu el foc.
10. Quan faltin 2 ó 3 minuts per treure l'arròs, tireu la picada de julivert, els musclos i els gambes.
11. Durant la cocció, aneu abocant brou si veieu que en fa falta.
12. Quan l'arròs sigui cuit, apagar el foc, deixeu-lo reposar 2 minuts abans de servir-lo.