martes, 30 de octubre de 2018

FIDEUS a la CASSOLA amb COSTELLA

Aquesta recepta de fideus a la cassola amb costella pertany al receptari popular de la cuina balear i catalana. El costum a cuinar aquests fideus com solien fer tantes àvies d'aquesta terra seria bo que es conservés. Aquesta és una recepta fàcil de cuinar i que al tastar-la os farà aflorar records i sabors de la vostre infantesa agradables i mai oblidats.


Recepta de Pilar Bassó Piguillem
Temps total de preparació: 45 minuts
Dificultat: Fàcil

INGREDIENTS per 4 persones
400 grams de costelles de porc tallades a trossets (4 costelles)
400 grams de fideus gruixats (opcional perla amb forat)
1 litre i mig d'aigua o de brou
2 cebes mitjanes picades
2 tomàtigues mitjanes picades sense llavors
Julivert per la picada
Ametlles per la picada
1 all per la picada
Oli d'oliva


PREPARACIÓ

01. Tallar la costella de porc i salpebrar-la a gust.
02. Dins una cassola rostir la costella amb oli d'oliva fins que els trossos estiguin ben rosats. Retirar i reservar per després.
03. A la mateixa cassola amb el mateix oli, lentament i sense pressa a foc baix, es sofregeix la ceba picada ben fina.
04. Quan la ceba estigui tova i daurada, afegir la tomàtiga pelada i salpebrar lleugerament. Es pot afegir una mica d'aigua. Deixar reduir l'aigua de la tomàtiga fins que el sofregit sigui homogeni.
05. Afegir a la cassola del sofregit la costella de porc que tenim reservada.
06. Alhora incorporà l'aigua o el brou i posar-ho a bullir a foc alt.
07. Quan bulli afegir els fideus i una picada d'all, julivert i ametlles. Deixar-ho coure uns deu minuts a foc baix en funció del tipus de fideus que fem servir.
08. Apagar el foc amb els fideus una mica durs i deixar que s'acabin de fe
r.

05. Afegir a la cassola del sofregit la costella de porc que tenim reservada.

07. Quan bulli afegir els fideus i una picada d'all, julivert i ametlles.

08. Apagar el foc amb els fideus una mica durs i deixar que s'acabin de fer.