lunes, 10 de febrero de 2014

CRESPELLS

Els crespells són uns dels dolços tradicionals de la Setmana Santa a Mallorca. En tenir un nivell de dificultat molt baix és habitual que mentre els adults de la família fan les panades i els rubiols, els petits s'encarreguin de fer els crespells.


Recepta de Catalina Martorell
Temps total de preparació: 30 minuts
Dificultat: Fàcil

INGREDIENTS
1 kg de farina fluixa (paquet vermell)
300 grams de saïm
300 grams de sucre
125 ml d'oli (1 tassa petita)
125 ml de suc de taronja (1 tassa petita)
2 ous 


PREPARACIÓ
1. Es pesa tot i es fa es suc de taronja.
2. Se separen els dos vermells dels ous i es guarden.
3. Es mescla amb ses mans, dins un bol, es saïm, s'oli, es suc de taronja i els dos vermells d'ou.
4. Després dins es bol, s'afegeix es sucre i es mescla tot ben mesclat.
5. Quan està tot ben mesclat, es va tirant a poc a poc sa farina fins a fer una bona massa.
6. Després, es va estirant sa massa fins que quedi igualat del mateix gruix, amb un rodet d'amassar.
7. Quan sa massa està ben estirada, es van fent es crespells amb es motlles de ses figures.
8. S'enforna dins una llauna plana de 10 a 12 minuts a 180 ºc, però vigilant que no es cremin, perquè són bons de coure.



Els estris

PAS 6. Es va estirant sa massa fins que quedi igualat del mateix gruix, amb un rodet d'amassar

PAS 7. Quan sa massa està ben estirada, es van fent es crespells amb es motlles de ses figures

PAS 8. S'enforna dins una llauna plana de 10 a 12 minuts a 180 ºc