lunes, 9 de abril de 2018

FILET de PORC amb MOSTASSA i MEL

Hi ha moltes maneres de cuinar un filet de porc (solomillo), aquesta que avui presentem li dona un aire agre-dolc a la carn que ens fa recordar alguns plats de la cuina oriental.
L'única dificultat que podem trobar per cuinar aquest filet de porc amb mostassa i mel serà la de trobar el punt on la carn no quedi ni massa crua, ni massa seca. La recepta és econòmica, fàcil de fer i sense ingredients complicats.


Recepta de Núria Barrera Bassó
Temps total de preparació. 45 minuts.
Dificultat. Fàcil

INGREDIENTS
1 filet de porc de 500 grams
8 cebes tendres petites
2 pastanagues
4 patates
3 cullerades soperes de mostassa de Dijon
3 cullerades soperes de mel
3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
2 tasses petites de vi blanc (també potser vi negre)
Sal


PREPARACIÓ
01. La nit abans de cuinar, posem a macerar el filet de porc amb una salsa preparada mesclant: dues cullerades soperes de mostassa, dues cullerades soperes de mel, dues cullerades soperes d'oli d'oliva verge i un poc de sal. Pintem amb ella la carn i la deixam macerar dins la gelera.
02. L'endemà cuinem al vapor les cebes tendres senceres, la pastanaga tallada a rodanxes i la patata tallada a quadres durant uns 20 minuts.
03. Traiem la carn de la gelera que ja estarà macerada. Retirem tota la salsa que puguem i la posem a reduir dins una cassola, on afegim una cullerada sopera de mostassa, una cullerada sopera de mel i dues tasses de vi blanc.
04. Per reduir la salsa, fem arribar la salsa a ebullició i després baixem el foc uns vuit o deu minuts fins que quedi una salsa ben espessa.
05. Mentre es redueix la salsa, segellem el filet a la paella i l'enfornem durant 20 minuts a 180 ºc.
06. A la carn que està dins el forn, li afegim la verdura al vapor ja feta i la salsa. La deixam cinc minuts més.