viernes, 10 de diciembre de 2021

COCA d'ALBERCOCS

La coca d'albercocs és un dels postres més típics de la gastronomia balear. Es tracta d'una coca feta de una base de pa de pessic que se enriqueix amb una fruita de temporada, els albercocs.
El període de esplendor d'aquest dolc és l'estiu malgrat també hi ha la possibilitat de fer la recepta amb albercocs o melicotons en almívar.


Recepta de Catalina Martorell Garau.
Temps total de preparació. 45 minuts.
Dificultat. Fàcil.

INGREDIENTS
1 quilo i 1 quart d'albercocs
250 grams de farina de força.
150 grams de sucre normal
6 ous
1 tassonet de oli de gira-sol
1 tassonet  de llet sencera
1 sobre de llevat Royal
100 grams de mantega a temperatura ambient

PREPARACIÓ
01. Primer de tot, hem de xapar els albercocs per la meitat i treure el os. Després preparar-los amb sucre i opcional-ment vainilla. Reservar.
02. En un bol muntar les clares a punt de neu i reservar.
03. En un altre bol batre els rovells de l'ou i afegim el sucre, i la mantega a temperatura tèbia.
04. Després, també afegim els tassonets d'oli i de llet i ho anem barrejant tot.
05. Al final, afegir el llevat i la farina tamisada amb un sedàs poc a poc i remenem fins que es faci una massa homogènia
06. Ara ajuntem la massa amb les clares batudes a punt de neu, remenant amb una espàtula de tal manera que quedi tot ben mesclat.
07. A continuació, s'agafa un motllo, s'unta de mantega i se forra de paper vegetal, se torna a untar de mantega i se escampa farina per damunt.
08. Dins el motllo se vesa la meitat de la massa, i se col·loca la meitat dels albercocs. Després, repetim el procés, vesem l'altre meitat de la massa i damunt col·loquem l'altre meitat dels albercocs.
09. Abans de enfornar, empolvorar la coca amb sucre per damunt, perquè amb la escalfor del forn es caramel·litzi una mica la part de dalt.
10. La coca ha d'estar mes de una hora dins el forn a 180 graus, que haurem pre-escalfat prèviament.