domingo, 5 de diciembre de 2021

EMPANADA de PASTA de FULL amb TONYINA

Les empanades són uns dels plats habituals a la zona de Galícia, on las fan amb qualsevol tipus de farcit, de pop, de llom, de marisc, de carn picada. Potser la mes coneguda es la empanada de pasta de full amb tonyina. Aquí teniu la recepta amb farcit de tonyina per si voleu provar de fer-n'ha una.


Recepta de Núria Barrera.
Temps total de preparació. 40 minuts.
Dificultat. Fàcil

INGREDIENTS
Oli d'oliva verge
2 lamines de pasta de full
1 all
1 ceba mitjana
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 llaunes de tonyina escabetxada de 190 grams cada una
1 pot de sofregit cassola de tomàquet de 250 grams
1 pot de olives negres
4 ous bullits
1 ou per pintar

PREPARACIÓ
01. Primer de tot, comencem el sofregit en una paella, on posarem dues cullerades grosses d'oli d'oliva amb el all tallat a lamines.
02. Quan l'all estigui daurat, al sofregit s'afegeix la ceba tallada en trossets petits i salpebrem.
03. Quan la ceba estigui sofregida, afegim els dos pebrots tallats a trossets ben petits, a foc baix durant uns 5 minuts.
04. A continuació, afegim al sofregit una llauna de tonyina sencera amb el líquid i l'altre llauna de tonyina escorreguda sense el líquid. E
s deixa a foc lent uns 2 minuts.
05. Passats els 2 minuts, es tira el tomàquet sofregit i es va remenant perquè la mescla es faci homogènia.
06. Quan la mescla es homogènia, tirem les olives negres i els ous bullits, tot tallat a trossets.
07. La mescla es remena una mica i se treu del foc per posar-la a refredar.
08. Damunt d'una safata de forn coberta amb paper vegetal s'estira una de les lamines de pasta de full i se omple amb la mescla reservada, una vegada està freda.
 
09. Una vegada ben escampada la mescla, es tapa la empanada amb l'altre lamina de pasta de full i es tanquen les bores amb una forquilla.
10. Una vegada tancada, amb la mateixa forquilla punxem la empanada amb uns petits forats perquè la pasta no bufi dins el forn, i es pinta amb un ou batut.
11. Posem l'empanada al forn a 180 graus, amb el forn a dalt i a baix una mitja hora mes o menys.