domingo, 5 de diciembre de 2021

GALETES de MANTEGA

Trobareu moltes receptes de galetes de mantega amb mesures que poden variar una mica, aquestes són les que fem a casa. Es una recepta bona de fer, que mai falla, i que permet als petits cuiners de la casa a fer de pastissers.


Recepta de Gabi Weber.
Temps total de preparació. 30 minuts. 
Dificultat. Fàcil.

INGREDIENTS per 60 GALLETES
500 grams de farina fluixa.
250 grams de mantega a temperatura ambient.
250 grams de sucre glas.
4 rovells d'ou.
1 sobre de vainilla ensucrada.
1 sobre de llevadura en pols.

PREPARACIÓ
01. Primer, desfer la mantega i barrejar-la amb el sucre glas, els rovells i la vainilla ensucrada fins que estigui espumós.
02. Segon, afegir la farina i la llevadura en pols i treballar la massa amb les mans.
03. Quan la massa estigui ben treballada la emboliquem amb un paper film i la posem a reposar dins la gelera de 2 a 3 hores.
04. Quan traiem la massa de la gelera, aprofitem per pre-escalfar el forn a 180 graus
05. Després s'aplana la massa amb un corró (rotllo de fusta) fins que tingui una gruixa de uns 5mm, i es tallen les diferents formes amb uns motllos.
06. Abans de enfornar les galetes, amb un pinzell se unten pel damunt amb una mica de rovell d'ou.
07. Posem les galetes al forn amb un paper vegetal a sota i a una temperatura de 175 graus, entre 10 i 15 minuts.
08. Quan estiguin cuites les podem decorar amb xocolata, glacejat, perles de sucre...