sábado, 10 de septiembre de 2022

LLAMPUGA amb PEBRES

La llampuga amb pebres es un plat de temporada, molt típic a algunes zones de la Mediterrània com la illa de Mallorca. La temporada de la llampuga comença el mes de setembre i acaba a finals de novembre.


Recepta de Catalina Martorell.
Temps total de preparació. 45 minuts.
Dificultat. Fàcil.

INGREDIENTS per 4 persones
2 llampugues
3 patates
Mig pebre vermell
3 tomàtigues ratllades
Mitja ceba ratllada
1 cabeça d'alls
Farina
Sal / Pebre
Oli d'oliva

PREPARACIÓ
01. Per començar, pelam i tallem les patates a cuadrets. Les salpebren i tirem un raig d'oli. Les posem al forn a 180 graus, uns 45 minuts.
02. A continuació, netegem i tallem la llampuga a rodanxes.
03. Salpebrem la llampuga i l'enfarinem. Dins una paella anem fregint les rodanxes de llampuga. Un cop fregida, es reserva.
04. Seguidament, dins la mateixa paella amb el mateix oli, fregim els alls i el pebre vermell tallat amb la mà. Afegim sal i pebre.
05. Als cinc minuts afegim al sofregit la ceba ratllada i les tomàtigues ratllades sense pell.
06. Quan el sofregit estigui fet, es prepara per servir.
07. Dins una font, es col·loca la llampuga i les patates, i es vessa el sofregit per damunt.